geomatria analityczna
rotschild: Dane są proste L1 i L2. Sprawdzić, czy leżą one w jednej płaszczyźnie,jeśli tak, to napisać
równanie parametryczne o ogólne tej płaszczyzny dla;
| | x−1 | | y+2 | | z−1 | |
L1 = |
| = |
| = |
| |
| | 1 | | 2 | | 2 | |
13 kwi 10:38
Jerzy:
Na początek wyznacz równanie prostej L2.
13 kwi 10:46
rotschild: niestety, potrzebuję rozwiązanie tego zadania, geometria analityczna to moj najsłabszy dział,
poprostu chcę wyuczyć się metody na pamięć, więc proszę niejako o gotowca
13 kwi 10:53