| 2−√3i | 3 + 4i | |||
a) u = | b). v = | c) (4+3i)2 | ||
| √3−2i | (2 + 3i)(4 + i) |
| (2 − i)(3 + 2i) | ||
d). w = | ||
| 2 + i |
| 1 − i | 3 + i | z + 2 | 3z + 1 | |||||
a) | = | b). | = | |||||
| iz − 1 | z − 3i + 1 | i − 1 | 2 + i |
| |z − 3| | ||
a) 0<|z| \< 3 b). | c). Re(z2)\<2 d). |(1 − i)z| = 2 | |
| |z − 3i| |
|
| |||||||||||||||
e). 2<|z + 2 − i| \< 3 f). Re | g) Im | = 1 | ||||||||||||||
| 2−√3i | (2−√3i)(√3+2i) | ||
= | = | ||
| √3−2i | (√3−2i)(√3+2i) |
| 2√3+4i−3i+3√3i2 | 2√3+i−3√3 | −√3+i | |||
= | = | = | |||
| 3−4i2 | 3+4 | 7 |
| √3 | 1 | |||
− | + | i | ||
| 7 | 7 |
| 3+4i | 3+4i | 3+4i | 3+4i | ||||
= | = | = | = | ||||
| (2+3i)(4+i) | 8+2i+12i+3i2 | 8+14i−3 | 5+14i |
| (3+4i)(5−14i) | 15−42i+20i−56i2 | ||
= | = | ||
| (5+14i)(5−14i) | 25−196i2 |
| 15−22i+56 | 71−22i | 71 | 22 | ||||
= | = | − | i | ||||
| 25+196 | 221 | 221 | 221 |
| (2−i)(3+2i) | 6+4i−3i−2i2 | 6+i+2 | 8+i | ||||
= | = | = | = | ||||
| 2+i | 2+i | 2+i | 2+i |
| (8+i)(2−i) | 16−8i+2i−i2 | 16−6i+1 | |||
= | = | = | |||
| (2+i)(2−i) | 4−i2 | 4+1 |
| 17−6i | 17 | 6 | |||
= | − | i | |||
| 5 | 5 | 5 |
| 1−i | 3+i | ||
= | |||
| iz−1 | z−3i+1 |
| 4i−1 | ||
z = | ||
| 2(1−2i) |
| (4i−1)(1+2i) | ||
z = | ||
| 2(1−2i)(1+2i) |
| 4i+8i2−1−2i | ||
z = | ||
| 2(1−4i2) |
| 2i−8−1 | ||
z = | ||
| 2(1+4) |
| −9+2i | ||
z = | ||
| 10 |
| ||||||||
co ma oznaczać symbol typu | ? | |||||||
| |||||||
. W związku z tym mam pewną
prośbę, czy mogła byś pomóc mi rozwiązywać zadania tak o 18 ? Bardzo Cię proszę