trygonometria
5-latek: mam obliczyc sinα i cosα
| | 3 | |
sinα= |
| . cos α= U{4}[5} |
| | 5 | |
12 kwi 22:30
Adamm: masz równanie kwadratowe − wyznaczasz tgα
12 kwi 22:38
Adamm: tgα=3/4 lub tgα=−4/3
12 kwi 22:42
Mila:
Jak liczyłeś?
12 kwi 22:47
5-latek: Dobry wieczor
Milu Pozdrawiam

probowalem liczyc to tak
7sin2α= 24cos2α
z tego dostalem ze
| 24 | | 1−2sin2α | |
| = |
| |
| 7 | | 2sinαcosα | |
ale tutaj zonk
Adamm zaraz to policze
W tamtym poscie napisalem tytul tej ksiazki skad skany
12 kwi 22:53
Adamm: tak, widziałem
dziękuję
zapisałem sobie tą stronę do zakładek, bardzo dużo jest tam informacji
12 kwi 22:56
Mila:
cd sposobu 5−latka.
| | 49 | |
sin2(2α)+ |
| sin2(2α)=1 |
| | 576 | |
| | 576 | |
4sin2α*cos2α= |
| /:4 |
| | 625 | |
sin
2α=t, t∊(0,1)
licz dalej
12 kwi 23:01
5-latek: dziekuje cI bardzo .
Dokoncze . Dobranoc
12 kwi 23:16
Mila:
Dobranoc
12 kwi 23:19
13 kwi 10:34