miejsce zerowe
halko: | | x3+(c−3)x+4−c | |
Wyznacz miejsca zerowe funkcji f(x)= |
| wiedzac ze prosta m: y−3x−6 jest |
| | x−1 | |
styczna do jej wykresu.
12 kwi 17:40
Tadeusz:
popraw to równanie prostej
12 kwi 18:02
Tadeusz:
| | (3x2+c−3)(x−1)−x3+(c−3)x+4−c | |
f'(x)= |
| |
| | (x+1)2 | |
... uporządkuj ... przyrównaj do do współczynnika itd
12 kwi 18:06
Tadeusz:
a można prościej
12 kwi 18:11
halko: o sorki y=3x−6 a jak prosciej

?
12 kwi 23:53
Adamm: Tadeusz, źle napisałeś pochodną
13 kwi 00:12