matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź, czy ciąg określony wzorem jest geometryczny
adunia:
2
n
Sprawdź, czy ciąg określony wzorem a
n
=
jest geometryczny
5
22 sty 11:50
roxi:
jeżeli jest, to:
a
n+1
q=
an
i q −− niezależne od "n"
2
n+1
2
n
*2
a
n+1
=
=
5
5
teraz już sama to sprawdź i podaj właściwą odp.
22 sty 22:17