matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma wszystkich pierwiastkow
disney:
Suma wszystkich pierwiastkow rownania (x
2
−4)(x+5)/x
2
+1 =0 jest rowna a)−5 b)−3 c)5 d)7
12 kwi 11:28
Jerzy:
x
2
− 4 = 0 ⇔ x = .... ? lub x = ... ? x + 5 = 0 ⇔ x = ... ?
12 kwi 11:29