matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jesli
#60;matma:
jesli a=
3
√
−125
, b= −(2/5)
2
, c=log9 z 3, to iloczyn liczb a*b*c jest rowny: a)−2 b)−0,4 c)0,4 d)1,6
12 kwi 11:03
Jerzy:
4
1
= (−5)*(−
)*
= 0,4
25
2
12 kwi 11:06