matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
a:
∫
e
(
−x
2
)
x
12 kwi 01:02
a:
∫(e
(
−x
2
)/x
12 kwi 01:04
a:
e
−x
12 kwi 01:08
a:
no chyba zaraz to narysuję
12 kwi 01:09
a:
{e
−x
2
}
12 kwi 01:11
Mariusz:
e
−x
2
∫x
dx
x
2
t=−x
2
dt=−2xdx
1
xdx=−
dt
2
−1
e
t
∫
dt
2
−t
1
e
t
∫
dt
2
t
1
Ei(−x
2
)+C
2
12 kwi 08:34