Pr-wo
Ola: Dobry wieczór, prosze o wyjaśnienie takiego zadanka:
Ile wynosi prawdopodobiestwo, że przy losowaniu 4 kart z tal 52 kart wylosujemy co najmniej dwa
króle i co najmniej jednego asa.?
Z góry dziękuje za pomoc
11 kwi 23:32
Adamm: nie wylosujemy króla ani asa
wylosujemy jednego króla i żadnego asa
wylosujemy 4 karty
11 kwi 23:48
Adamm: ktoś sprawdzi?
11 kwi 23:49
Ola: Odpowiedz powinna wyjśc 1108/270725
11 kwi 23:52
Mila:
K,K,A,inna lub KKAA lub KKKA
=6*4*44+36+16=1108
12 kwi 00:06
Adamm: wylosujemy mniej niż 2 króle
nie wylosujemy asa
wylosujemy mniej niż 2 króle oraz żadnego asa
wylosujemy mniej niż 2 króle lub żadnego asa
=1108/270725
12 kwi 00:09
Ola: Bardzo bardzo dziękuję wam za pomoc!
12 kwi 00:12