Bardzo proszę o pomoc GRANICE
wiktor5175: wiktor5175: Proszę o pomoc GRANICE
5x+4
a) lim (x→− ∞)
102+3x−1
5x+4
lim (x→+∞)
102+3x−1
2−3x
b) lim(x →−∞)
x2−4x+1
2−3x
lim (x→+∞)
x2−4x+1
2x−5x2
c) lim (x→−∞)
10x2−4x−7
2x−5x2
lim (x→+∞)
10x2−4x−7
5−4x2
d) lim(x→−∞)
4−3x−8x2
5−4x2
lim(x→+∞)
4−3x−8x2
22 sty 11:46
wiewioor : klejno.......
5x, 3/5, −1,1−1/5,−2, −5/2 , −8x2
23 sty 01:13
wiewioor : poprostu dzielisz przezz największą potęgę bądź wystawaisz przed nawias..... i kożystasz z tego
iż x= nieskonczoność ale 1/x=0
czyli np 2/x2 =0
5/x=0
23 sty 01:15