Dwa kwadraty takie,że jeden powstaje z drugiego przez obrót dookoła środka kwadr
Bodzimir: Dwa kwadraty takie,że jeden powstaje z drugiego przez obrót dookoła środka kwadratu o kąt 45
stopni,
tworzą szesnastokąt w kształcie gwiazdy. Oblicz pole tego szesnastokąta wiedząc,że jego obwód
równa się a.
Pytam dla mojego chlopaka
11 kwi 20:55
Bodzimir: halo
11 kwi 21:04
Bodzimir: potrzebuje tego bardzo szybko
11 kwi 21:04
Bodzimir: Halo
12 kwi 10:02
12 kwi 10:11
Jerzy:
Nie ... pomyłka.
12 kwi 10:11
Jerzy:

16x = a
b = 2x + x
√2
P = (2x + x
√2)
2 + 2x
2
12 kwi 10:16