Błagam o pomoc!!
Ja: 1.Napisz równanie ogólne płaszczyzny przecinającej oś Oz w punkcie o współrzędnej z=1 i
zawierającej punkty A (0,3,0) oraz B (1,2,2)
2. Zbadać wzajemne położenie płaszczyzny Pi : x + y − z + 3 = 0 oraz prostej
x=1+t
L y=3+2t t € R
z=5+3t
| | x−3 | | y−2 | | z−4 | |
3.Pod jakim kontem prosta l : |
| = |
| = |
| przecina płaszczyznę |
| | 1 | | 2 | | 3 | |
Pi : 4x+y+5z−13=0
4. Oblicz pole trójkąta o wierzchołkach A (3,4,−3) B (6,2,3) i C (0, −1,5)
Bardzo proszę o pomoc w jakimkolwiek zadaniu

Jest to dla mnie bardzo ważne