11 kwi 18:28
karty do gry: Nie.
11 kwi 18:30
Słaby: no to już nie wiem

trochę za prosto mi się wydawało
11 kwi 18:31
karty do gry: Zacznij od zapisania średniej n początkowych wyrazów.
11 kwi 18:32
Adamm: wyznacz jeszcze a1
11 kwi 18:33
Adamm: przecież to nie jest ciąg arytmetyczny
11 kwi 18:34
Adamm: S
n=n
3+n
2
a
n=S
n−S
n−1=...
11 kwi 18:36
Słaby: A faktycznie

bo w zadaniu jest ŚREDNIA ARYTMETYCZNA a ja sobie wymyśliłem że ma być ciąg
arytmetyczny

dzięki za uwagi
11 kwi 18:42
......?:
an=3n2−n
11 kwi 18:46
Słaby: an=−3n2−n mi wyszło
11 kwi 19:05
Adamm: średnia jest dodatnia
11 kwi 19:06
Słaby: już znalazłem błąd, dzięki że czuwacie
11 kwi 19:15