nierówność
Słaby: Najmniejszą liczbą całkowitą m, dla której nierówność :
√6 − |
√3 − (
√2)
7−3x | ≥ m
jest sprzeczna jest :
A) m=6 B) m=
√6 C) m=2 D) m=3
nie wiem jak tu zacząć

obliczenia sam wykonam tylko jaki sposób na to jest?
11 kwi 14:35
piotr: sprawdzaj po kolei dla 2, 3, 6
11 kwi 14:38
Słaby: a jest jakis sposób na wyzaczenie tego bez podstawianie tych liczb?
11 kwi 14:40
Jerzy:
Nie trzeba nic podstawiać:
I ............ I ≤ √6 − m ⇔ √6 − m = 0 ⇔ m = √6
11 kwi 14:41
Słaby: dzięki wielkie za pomoc
11 kwi 14:45
Jerzy:
Tylko wybierz właściwą odpowiedź.
11 kwi 14:46