matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Hyphaee:
Oblicz granicę ciągu:
13
5
a
n
= (
−1 ) (4−
)
2
n
3
√
n
11 kwi 12:02
Jerzy:
lim a
n
= (−1)*4
2
= − 16
11 kwi 12:04
Hyphaee:
Do jakiej wartości dąży
√
n
?
11 kwi 12:08
Jerzy:
Do +
∞
11 kwi 12:08