matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objetosc
tomeczek:
objetosc walca jest rowna 2 π
6
a jego wysokosc jest rowna 2π promien tego walca ma dlugosc
10 kwi 21:54
irena_1:
H=2π V=2π
6
V=πr
2
H πr
2
*2π=2π
6
r
2
=π
4
r=π
2
12 kwi 09:41