matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trzy wierzcholki prostokata
Kamil:
Trzy wierzchołki prostokąta abcd mają współrzędne (3,0) (0,0) (0,8). przekatna tego prostokata poprowdzona z wierzcholka (0,0) jest rownolegla do prostej: A) y=8x+3 B)y=3/8x−11 C)y=8/3x+7 D)y=3x+8
10 kwi 21:17