matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia log.
aaaaaaaa:
Oblicz wartość wyrażenia (
5
2
)
log
0,2
125
. Dziękuję
10 kwi 19:59
g:
8
.
125
10 kwi 20:15
aaaaaaaa:
a jak to policzyć?
10 kwi 20:27
grzest:
log
0,2
125=log
1/5
125=log
1/5
(1/5)
−3
=−3. (5/2)
−3
=8/125.
10 kwi 21:07