matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zmienna losowa X
Testo:
Zmienna losowa X ma następujący rozkład: px(1)=
1
2
, px(2)={1}{4}, px(3)={1}{8}, px(4)={1}{8}. Znaleźć P(X ≤ 1), P(1 < X ≤ 3) oraz P(1 ≤ X ≤ 3). Wie ktoś może jak się za to zabrać ?
10 kwi 17:36
g:
P(X≤1) = px(1) P(1<X≤3) = px(2)+px(3) P(1≤X≤3) = px(1)+px(2)+px(3)
10 kwi 17:43
Testo:
o faktycznie, dziękuję !
10 kwi 18:04