Odległość między miastami
desperacja do n-tej: Miasta A i B leżą na różnej wysokości. Autobus, jadąc z miasta A do B pod górę, pokonuje tę
trasę ze średnią prędkością 30 km/h, a gdy jedzie z miasta B do A z góry, jego średnia
prędkość wynosi 45 km/h. Czas przejazdu autobusu z miasta A do B i z powrotem wynosi dwie
godziny. Oblicz odległość między miastami A i B. (odp. 36 km)
10 kwi 16:19
Jerzy:
| | 18 | |
v1*t = v2*(2 − t) ⇔ 30*t = 45( 2 − t) ⇔ t = |
| |
| | 15 | |
10 kwi 16:29
desperacja do n-tej: Dziękuję
10 kwi 16:31
Helena: Moze bys napisal jak to zrobic?
26 mar 18:25
Helena: Podstawic
26 mar 18:26
Bleee:
Przecież to zostało wliczone do końca.
26 mar 18:29