matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek różniczkowy
Pati18773:
Wyznacz liczbę pierwiastków równania w zależności od parametru m.
2IxI
=m
1+x
2
można po kolei pokazać co i jak ?
10 kwi 15:57
Jerzy:
Dla x ≥ 0 masz równanie: mx
2
− 2x + m = 0 Dla x < 0 masz równanie: mx
2
+ 2x + m = 0 Albo graficznie: Niebieska to prosta: y = m
10 kwi 16:13