matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Suma szeregu
MysteriousCore:
Oblicz sumę szeregów, pomóżcie! ∑
n
k=0
n
2
/(2k)! + ∑
n
k=0
n*k/(2k)!
10 kwi 14:19
g:
Może to coś pomoże cosh(1) = ∑
∞
k=0
1/(2k)!
10 kwi 14:38
MysteriousCore:
n+k
2k
Nie koniecznie właśnie to może inaczej. Oblicz: ∑
2
k=0
10 kwi 14:49