matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż zadania
Avernus:
Mam do rozwiązania dwa zadania maturalne za pięć punktów i nie mogę sobie z nimi poradzić. Ktoś, coś? Zadanie 1.
http://screenshot.sh/oAfKej8vb7MA4
Zadanie 2.
http://screenshot.sh/owlZ3NdmvB2DE
10 kwi 05:51
wariat:
2) |MP|=|NP| Z odległości pkt. od prostej oblicz |MO|. |MO| = |MN| = r Masz już dwa boki. Trójkąty są przystające. Oblicz pole jednego z nich.
10 kwi 06:10