matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
xyz:
hej ma ktoś pomysł jak obliczyć: sin 690
0
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł prosze o pomoc.
21 sty 22:55
Godzio:
1
sin690 = sin330 = sin(360 − 30) = −sin30 = −
2
sin ma okres 2π = 360
o
więc sin10 = sin370 = sin730 itd
21 sty 22:58