1 | 4 | 1 | |||
= | * | ||||
1 − cosx | 1 + ctg2 x | 1 + cosx |
4 | ||||||||||
= 4sin2x = 4(1 − cos2x) = 4(1 − cosx)(1 + cosx) | ||||||||||
|
1 | 4 | 1 | |||
= | * | ||||
1 − cosx | 1 + ctg2x | 1 + cosx |
1 | 4(1 − cosx)(1 + cosx) | 1 | |||
= | ⇒ | = 4(1 − cosx) | |||
1 − cosx | 1 + cosx | 1 − cosx |
1 | ||
(1 − cosx)2 = | ||
4 |
1 | 1 | 1 | ||||
1 − cosx = | ⇒ cosx = | lub 1 − cosx = − | sprzeczność | |||
2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |