dowodzenie logika
nikt: Proszę udowodnić, że dla dowolnych zbiorów 𝐴,𝐵 jest prawdziwa
równość: 𝐴∖𝐵=𝐴∖(𝐴∩𝐵)
9 kwi 19:25
KKrzysiek: P = A \ (A n B)= A n (A n B)' = A n (A' u B') = (A n A') u (A n B') = (A\B) = L
9 kwi 20:13
nikt: ej, a objaśnisz skąd, czemu dlaczego

prosze to ważne
9 kwi 20:15
KKrzysiek: A \ B = A n B\
(A u B)' = A' n B'
(A n B)' = A' u B'
A u B = B u A
An(BuC) = (AnB) u (AnC)
(AnC) u (An B) = An(C uB)
9 kwi 20:21
KKrzysiek: A \ B = A n B' *
9 kwi 20:22
nikt: co to n, korzystałeś z jakiś praw, albo coś takiego
9 kwi 20:23
KKrzysiek: n to jest ∩, po prostu nie chciało mi się szukać tego symbolu na pasku
9 kwi 20:23
nikt: o kurde ne wiem z czego się to wzięlo, np.(A u B)' = A' n B' masz może jakąś strone gdzie takie
zad.
można znależć
9 kwi 20:40
5-latek: przeciez (AUB)'= A'∩B' to prawo demorgana
tak samo jak (A∩B)'= A'UB"
9 kwi 21:15
nikt: a myślisz że znam prawo de morgana, pokażesz jakąś stronę, bo chciałbym umieć takie zadania4
robić
9 kwi 21:17
KKrzysiek: a co robiłeś na ćwiczeniach? spałeś?
10 kwi 03:17
nikt: nie miałem na ćwiczeniach, ten nauczyciel, hmmm
10 kwi 13:16