Trygo
Paulka: Dany jest trójkąt ostrokatny o bokach długości a, b i kącie miedzy nimi α. Pile tego trójkąta
jest
| | 3 | |
równe |
| AB. Oznacza to że: |
| | 10 | |
| | 4 | | 3 | | 2 | | 1 | |
A. Cosα |
| B. Cosα |
| C. Cosα |
| D. Cosα |
| |
| | 5 | | 5 | | 5 | | 5 | |
9 kwi 18:41
9 kwi 18:45
5-latek: Witaj

skoro boki to a i b to co oznacza A i B? (no nie boki
Moga ewentualnie oznaczac kąty .
9 kwi 18:47
Paulka: Dzięki
9 kwi 18:49
Paulka: Skąd jest te 8 na końcu obliczeń
9 kwi 18:51
Paulka: Już chyba wiem. Ona jest z obliczenia Pitagorasa?
9 kwi 18:52
Janek191:
| | 36 | | 64 | |
cos2 α = 1 − sin2 α = 1 − |
| = |
| |
| | 100 | | 100 | |
to
9 kwi 18:53
Paulka: Ale z Pitagorasa też można
9 kwi 18:54
Janek191:
Gdzie masz kąt prosty ?
9 kwi 18:55
Paulka: O matko

Ale błąd zrobiłam

Bo myślałam że to prostokątny 😂😂
9 kwi 18:57
5-latek: Skad takie ladne emontki masz ?
9 kwi 19:02
Paulka: A co?
9 kwi 19:03
Paulka: Nabijasz się ze mnie
9 kwi 19:03
5-latek: Podobaja mi sie one .
9 kwi 19:04
Paulka: Jest apka taka
9 kwi 19:04
5-latek: Wiesz nie znam sie na tym .
9 kwi 19:05
Adamm: 5−latek aplikacja na telefon
program
9 kwi 19:07
5-latek: Dobrze . Sprobuje sie pobawic
9 kwi 19:09
Paulka: Oooo Adamm
9 kwi 19:10