Sprawdzanie tozsamości
łukiiii69999: Cześć, potrzebuje pomocy
Sprawdz, czy jest to tożsamość: 1+1/tg2x=1/cos2x
9 kwi 17:51
5-latek: tg
2x≠0
| | cos2x | | sin2x | | cos2x | |
L= 1+ |
| = |
| + |
| = dalej |
| | sin2x | | sin2x | | sin2x | |
9 kwi 17:55
łukiiii69999: Jak dalej będzie?, Możesz rozpisać?
9 kwi 18:00
5-latek: Po sprowadzreniu do wspolnego mianownika bedzie
| | sin2x+cos2x | |
L= |
| = dokonczysz ? |
| | sin2x | |
9 kwi 18:01
łukiiii69999: nie
9 kwi 18:02
5-latek: To myśl .
9 kwi 18:04
łukiiii69999: frajer
9 kwi 18:07
5-latek: Mam ci odpisac zes gamoń ?
9 kwi 18:09
Adamm: byłby frajerem gdyby ci rozwiązał
9 kwi 18:13