matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wzór ogólny ciągu
Karmelka:
n+1
Dany jest ciąg a
n
=
. Wyznacz wzór ogólny ciągu b
n
= a
n
+
1
− a
n
. Odpowiedź podaj
2
w najprostszej postaci.
9 kwi 17:47
5-latek:
(n+1)+1
a
n+1
=
2
dalej sama
9 kwi 17:57