do paziówna
eveline: Witaj

Nie wiem nawet jak masz na imię

Jak poszło kolokwium dzisiejsze?
Czy dostałaś moje maile?
21 sty 21:09
paziówna: dzisiejsze kolokwium... poszło

ja jestem po prostu paziówna

i na pewno dostałam wczoraj a dziś jeszcze nie patrzyłam, właśnie rzucam okiem
ale całek to ja Ci nie sprawdzę, ledwo pochodne u siebie na uczelni zaczęłam
21 sty 21:17
paziówna: poprawki umieszczam tutaj, bo będzie wszystko widać
21 sty 21:22
paziówna: (e2x )' = 2e2x
więc w tym pierwszym końcowy wynik wygląda:
4xe2xsinx + 2x2e2xsinx + x2e2xcosx
21 sty 21:25
eveline: ok, albo otwórz plik w paincie i po prostu dopisz czerwonym tak jak ma być

co do całek,
myśle, że są ok

sprawdzałam na forach różnych te przykłady akurat..
Tak się zastanawiam, dlaczego u mnie zaczęliśmy od pochodnych, potem całki .. tak po nijakiemu.
21 sty 21:27
eveline: znaczy się nie całki tylko limesy
21 sty 21:29
paziówna: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
( ln(cos |
| x)2 )' = ( 2ln(cos |
| x) )' = 2* |
| *(−sin |
| x)* |
| = |
| | 2 | | 2 | | | | 2 | | 2 | |
21 sty 21:40
paziówna: pochodna złożenia funkcji
( f(g(h(x))) )' = x' * h' * g' * f'
21 sty 21:42
eveline: o masakra... czyli wszystko źle? a ja ten przykład mam przepisany z tego serwisu na którym
jesteśmy
21 sty 21:45
eveline: ten pierwszy z resztą tez
21 sty 21:46
Mickej:
Hmm. Pazio nie lubi po prostu swojego imienia więc woli jak sie do niej zwraca po nazwisku
21 sty 21:51
paziówna: Miiiickej!

coś dawno Cię tu nie było

jak tam?
21 sty 21:52
Mickej: Wiem że dawno mnie tutaj nie było

Czasem tutaj zaglądam ale nie mam za bardzo kiedy:(
Wylądowałem na Budownictwie w Krakowie a ty

Gdzie tą matematykę studiujesz.
21 sty 21:55
paziówna: na polibudzie w wawie

studiuje u mnie koleś z budownictwa, bardzo zadowolony, ale ostatnio to
chodzi jak trup

a jak Ci się podoba tam w krk?
21 sty 21:57
Mickej: Jestem stworzony do życia w Krakowie a Kraków jest chyba stworzony dla mnie

Fajna atmosfera
na uczelni imprezy prawie w każdej wolnej chwili dość interesujący kierunek itd. Z tym że
chyba przebalowałem za dużo i muszę uczyć cię na jutro bo mam zaliczenie a trochę dużo
materiału.
Więc spadam sie uczyć. pa
21 sty 22:02
eveline: w pierwszym przykładzie na pewno ma być 4 na początku

Bo mi nie wychodzi cały czas że
2xe
2xsinx + 2x
2e
2xsinx + x
2e
2xcosx
21 sty 22:10
Mickej: a z czego tą pochodną chcecie zrobić
21 sty 22:37
eveline: x2e2xsinx
21 sty 22:38
Mickej: no to masz dobry wynik z przodu ma być 2

tak jak napisalaś
21 sty 22:46
eveline: ∫√x ln xdx = 2/3 x2/3 − 4x3/2 +C
−−−
9
21 sty 22:51
eveline: A czy To jest dobrze?
21 sty 22:51
Mickej: nie masz błąd w pierwszej częsci powinno być
zjadłaś gdzieś logarytm
21 sty 22:56
eveline: to znaczy mam logarytm przed x

źle przepisałam

Ale to będzie to samo?
21 sty 22:57
eveline: No to kolejne

Jak obliczyć asymptoty ukosne i poziome funkcji y=x
4−5/4x + 1/4. Poprosze tak
dokładnie jak to zrobić
21 sty 23:00
Mickej: hmmm kontynuacja pomagania będzie w weekend bo teraz już nie moge do zobaczenia
21 sty 23:04
eveline: hehe.. tylko, że jutro musze to oddać... ale trudno, dam tyle co mam. Pozdrawiam i dziekuję
21 sty 23:07
paziówna: (x
2e
2xsinx)' = (x
2e
2x)'sinx + (x
2e
2x)cosx = (2x*e
2x + x
2e
2x)sinx +
(x
2e
2x)cosx = 2xe
2xsinx + x
2e
2xsinx + x
2e
2xcosx
racja. przepraszam za wprowadzenie w błąd
22 sty 01:02