Samochód po przecenie kosztował 60 000 zł, Przecena wyniosła 18%. Jaka była wart
Aniaczek: Samochód po przecenie kosztował 60 000 zł, Przecena wyniosła 18%. Jaka była wartość samochodu w
Fabryce w Niemczech, jeżeli wiemy, że cło na samochody wyniosło 40%, podatek obrotowy 25% a
marża sprzedawcy 20%?
9 kwi 15:36
Fifaczek: zajebisty problem, jak przelejesz mi fundudsze, to pojadę do Niemiec i dowiem sie jak to tam
jest
9 kwi 15:40
Aniaczek: Eh...
9 kwi 15:52
Aniaczek: Może ktoś się zainteresuje:
Wyszła mi cena przed przeceną 73170,73
Następnie Liczę bez podatków etc:
Kwota Początkowa =
| | kwotaKońcowa | | 73170,73 | |
|
| = |
| |
| | (1+0,4)(1+0,25)(11−0,2) | | (1+0,4)(1+0,25)(11−0,2) | |
K0= 33450
Ktoś może sprawdzić?
9 kwi 16:57