matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozpisać?
PATI :
Tg
2
(
pi
4
−×)
9 kwi 14:10
5-latek:
tg(pi/4−x)= ctg(pi/4+x) tak samo jak sin(45
0
+x)= cos(45
o
−x) wiec tg
2
(pi/4−x)= ctg
2
(pi/4+x)
9 kwi 14:44