rozwiąż układ równań (jest naprawdę dziki)
Miki:
9 kwi 13:13
zef:
| | x | |
podziel ten układ przez siebie i będziesz miał że |
| =1 |
| | y | |
9 kwi 13:15
Jerzy:
Nie zapomnij,że: y − x2 ≠ 0 i x − y2 ≠ 0
9 kwi 13:17
Miki: w sensie że pierwsze równanie razy √y−x2 a drugie przez √x−y2 ?
9 kwi 13:21
zef: 1 równanie podziel przez 2
9 kwi 13:21
Adamm: y−x2>0 oraz x−y2>0
9 kwi 13:23
Jerzy:
9 kwi 13:24
Miki: | | 1 | |
no i wyjdzie mi że x= |
| da się coś z tym jeszcze zrobić? |
| | 2y | |
9 kwi 13:26
Adamm: Miki, wyjdzie x=y=1/2
9 kwi 13:27
Miki: czy tylko podstawianie zostaje?
9 kwi 13:27
zef: to teraz wystarczy podstawić do któregoś z równań
9 kwi 13:28
Miki: Możecie pokazać skąd wam wyszlo x=y bo mi caly czas wychodzi x=1/2y
10 kwi 15:13