funkcja
Mat:
Wyznacz wzór funkcji F, której wykres przechodzi przez punkt (−1,−1), będącej funkcją pierwotną
dla f(x)=x
2−3x a następnie wskaż poprawne odpowiedzi.
| | 1 | | 3 | | 5 | |
F(x)= |
| x3 − |
| x2 + |
| |
| | 3 | | 2 | | 6 | |
F(x)= −5x −6
F(x)= 2x+1
9 kwi 12:52
Jerzy:
| | 1 | | 3 | |
F(x) = |
| x3 − |
| x + C |
| | 3 | | 2 | |
F(−1) = −1 .... i oblicz : C
9 kwi 12:55
Mat: czyli pod x mam podstawic −1?
9 kwi 12:56
Mat: do kazdego dziłania?
9 kwi 12:57
Janek191:
f(x) = x
2 − 3 x
więc
| | 1 | | 3 | |
F(x) = |
| x3 − |
| x2 + C |
| | 3 | | 2 | |
oraz
więc
| | 1 | | 3 | | 5 | |
F(x) = |
| x3 − |
| x2 + |
| |
| | 3 | | 2 | | 6 | |
9 kwi 12:58