a
Bartek: Proszę o wytłumaczenie krok po kroku tego zadaniaa.
Wyznacz zbiór punktów płaszczyzny jaki tworzą wierzchołki paraboli o równaniu:
9 kwi 11:59
'Leszek: Wykonaj potegowanie i po uporzadkowaniu otrzymasz wzor :
f(x) = −0,5x
2 − mx + 1,5m
| | −b | | −Δ | |
Wierzcholek to W( |
| , |
| ) |
| | 2a | | 4a | |
Wyznacz funkcje : y
w = F( x
w ) i sporzadz wykres ....
9 kwi 12:07
Bartek: nie miałem jeszcze równań kwadratowych

Jak to zrobić bez korzystania z nich?
9 kwi 12:11
Janek191:

W = ( − m, 2 m)
g : −m → 2m lub g : m → − 2m
Prosta o równaniu y = − 2 x
=========================
9 kwi 12:14
Bartek: nie do końca rozumiem od tego miejsca

g : −m → 2m lub g : m → − 2m
Prosta o równaniu y = − 2 x
9 kwi 12:19