matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Calki caleczki
Egzamin:
ln×2x
1. ∫
× dn=?
x
arcsinx
2. ∫
×dx=?
√
1−x
2
3. ∫xarctg (x
2
+1) ×dx=?
x
3
+x
2
4. ∫
×dx=?
x
2
−2x−15
Jeśli ktoś pomoże, niech mu Bóg w pieniądzach wynagrodzi.
9 kwi 11:57
Jerzy:
1) Popraw zapis.
9 kwi 12:12
zef:
1) całka po zmiennej "n" ? i co to jest ln×2x ?
9 kwi 12:13