4 | ||
Punkty A(−4,−1) i B(−2,−2) należą do hiperboli o równaniu y= | . Wyznacz współrzędne punktu | |
x |
4 | ||
A(−4,−1) B(−2,−2) A,B∊y= | ||
x |
4 | ||
C(c, | ) c>0 | |
c |
−2+1 | 1 | |||
aAB= | =− | prosta AB II do prostej przechodzącej przez punkt C to ten sam | ||
−2+4 | 2 |
4 | 4 | 4 | 1 | 4 | ||||||
f(c)= | f'(c)=− | a=f'(c) − | =− | ⇒ c=2√2 | =√2 | |||||
c | c2 | c2 | 2 | c |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |