1 | 1 | |||
ma dwa różne miejsca zerowe x1 ≠ x2 , naszkicuj wykres funkcji g(m) = | + | . | ||
x1 | x2 |
(x1+x2 | 4 | m−5 | ||||
g(m)= | = | * | = dokoncz | |||
x1*x2 | m−5 | −2 |
4m | m−5 | |||
g(m)= | * | |||
m−5 | m−2 |
− 7 − 13 | 10 | |||
m = | = − | lub m = 1 | ||
6 | 3 |
1 | ||
m ∊ ( −∞, − 3 | ) ∪ ( 1, +∞ ) | |
3 |
1 | ||
Odp. m ∊ ( −∞ , − 3 | ) ∪ ( 1, 5) ∪ ( 5, +∞) | |
3 |
1 | 1 | x1 +x2 |
| |||||||||||
g(m) = | + | = | = | |||||||||||
x1 | x2 | x1*x2 |
|
4 | ||
y = g( m) = | m ≠ 2 | |
m − 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |