rozstrzygnij czy f sa rowne
rekt: Rozstrzygnij vzy funkcje f i g sa rowne.
f(x)=log3(x−2)+log3(x−3) i g(x)=log3 [(x−2)(x−3)]
Czemu funkcje nie sa rowne? Czy przypadkiem log3(x−2)+log3(x−3) nie jest rowne log3
[(x−2)(x−3)]?
8 kwi 18:42
5-latek: Przypadkiem sa rowne ale TY rozpatrujesz przed przeksztaleceniem dziedzine
8 kwi 18:47
5-latek: To znaczy sa rowne twoje zapisy logarytmow (funkcje nie sa rowne
Zebysmy sie dobrze zrozumieli
8 kwi 18:49
5-latek: Df= x∊(3,∞)
Dg= x∊(−∞2)U(3,∞)
dlatego nie sa rowne
8 kwi 18:55