równanie z parametrem
Hebek: Dla jakich wartości parametru m równanie
−x2 +3x + Ix−4I = m
ma jedno rozwiązanie?
Po rozpisaniu wartości bezwzlędnej otrzymałem 2 rówania ale nie doszedlem do wyniku. Powinno
wyjść 5
8 kwi 17:11
Jerzy:
A jakie nałożyłeś warunki dla tych równań ?
8 kwi 17:21
5-latek: Wyjdzie m=5
dla x≥4
f(x)= −x2+4x−4
dla x<4
f(x)= −x2+2x+4
Rysuj te funkcje i tnij prosta y=m
Albo policz wspolrzedne ykowe wierzcholkow i sprawdz ktory wyzej
8 kwi 17:26
Hebek: dzięki wielkie
8 kwi 17:34