oblicz
rekt: Ciezko mi tutaj to zapisac wiec zapisze slownie
pierwiastek z osmej do potegi 2/3+log4 81 (wszystko w potedze)
8 kwi 16:48
ax:
pierwiastek z ósmej czy dwudziestej ?
8 kwi 16:51
rekt: pierwiastek z osmej
(√8)23+log4 81
8 kwi 16:53
ax:
pierwiastek z ośmiu
albo pierwiastek z jednej ósmej
8 kwi 17:00
ax:
23/2(2/3+log481)=21+6log43=21+3log23=2*2log233=54
8 kwi 17:07
rekt: dziekuje bardzo
8 kwi 17:54
ax:
8 kwi 22:08
lwg: 38 nie jest sumą dwóch liczb nieparzystych złożonych. Pomylił się ' wreduluspospolitus:
Iwg ... dowód, że liczba 38 jest sumą dwóch liczb złożonych nieparzystych jest tam w ogóle
zbyteczny bo to jest 'oczywista oczywistość. '
Weźmy zbiór {6,8,10,...}. Jego elementy oznaczmy przez Z. Jeżeli każdą liczbę tego zbioru
pomnożymy przez 3, to otrzymamy zbiór {18,24,30,...}, którego każdy element (3Z) jest
podzielny przez 3 i jest sumą dwóch liczb nieparzystych złożonych podzielnych przez 3 takich,
że 3X + 3Y = 3Z, gdzie X,Y > 2 są liczbami pierwszymi. To jest dowód hipotezy Goldbacha.
Co się dzieje z dowodem hipotezy abc? Nigdy go nie ujrzymy, bo obałiłem tę hipotezę.
9 kwi 07:20
9 kwi 07:26