matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Warg:
Wiedząc, że log
12
3 = a, to log
12
2 jest równy: A.
a+1
2
B. a+1 C.
1−a
2
D. 2a+1 Rozbijam log
12
2 = log
12
3
1,5
ale nic mi nie wychodzi.
8 kwi 13:56
Warg:
Proszę o pomoc
8 kwi 14:28
Mariusz:
2log
12
2+a=1 2log
12
2=1−a
1−a
log
12
2=
2
8 kwi 14:31