matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
zaklopotany:
Narysuj wykres funkcji np. f(x)= |2−x| + |3*x + 9|.
21 sty 19:48
M:
29 kwi 21:34
Podstawy Geometrii:
f(x)=|2−x|+3|x+3| 2−x=0 x=2 x+3=0 x=−3 1przedział x∊(−
∞
,−3) f(x)= x−2+3(−x−3) f(x)= −2x−11 2 przedział x∊[−3,2) f(x)= x−2+3(x+3) f(x)= 4x+7 3 przedzial x∊[2,
∞
) f(x)= 2−x+3(x+3) f(x)= 2x+11
29 kwi 22:20