wielomiany
therorschach: Czemu przy wielomianie (k−1)2(k+7)(k+2) zaczynam rysowac od dolu skoro wspolczynniki przy k
bedzie dodatni?
8 kwi 11:08
5-latek: Moze taka macie umowe w szkole
8 kwi 11:15
8 kwi 11:24
therorschach: nie w szkole tlyko na tych walonych zadaniach info
8 kwi 11:37
5-latek: To po co robisz jak sa walone ?
8 kwi 11:44
therorschach: bo cos trzeba robic do tej matury
8 kwi 11:45
5-latek: No tak. Trzeba . Robisz tak jak w szkole (nie zmienia sie zasad przed matura
8 kwi 11:47
Mila:

(k−1)
2*(k+7)*(k+2) >0
k=1 podwójny pierwiastek,k=−7, k=−2
x∊(−
∞,−7)∪(−2,1)∪(1,
∞)
8 kwi 16:00