matematykaszkolna.pl
bcb KKrzysiek: Piszę ktoś w LATEX'U? Używam klasy article, zaimportowałem indentfirst, i dalej nie mogę tworzyć akapitów.
8 kwi 08:26
KKrzysiek: Pisze*
8 kwi 08:26
KKrzysiek: Metis, Ty się na tym znasz, pomóż
8 kwi 08:28
Metis: Co tam masz dokładnie? emotka
8 kwi 08:31
KKrzysiek: Muszę napisać artykuł ASAP, korzystam z tego kodu https://github.com/deedy/Latex-Templates/tree/master/Article-Journal/ICML12. Nie rozumiem dlaczego nie mogę tworzyć akapitów, zerknij proszę Ciebie na ten kod.
8 kwi 08:34
KKrzysiek: W ogóle ogarniasz klasę reprint? Jest to artykuł pisany w konwencji dwóch kolumn. Problem jest taki, że dopasowuje rozmiar zawartości z jednej i drugiej kolumny. Treść jest rozkładana równomiernie na 2 kolumny czyli np, dwadwadawd | dwadawdawd dawdawdawa |aqweqwe23112 zamiast wypełniać wpierw jedną kolumnę Masz jakiś pomysł na ten problem również?
8 kwi 08:38
Metis: Nie dam rady chyba Ci z tym pomóc, ja gdy pisałem w LaTeX'ie używałem po prostu edytora on−line, który wczytany tekst zamieniał na kod LaTeX emotka
8 kwi 08:42
KKrzysiek: Rozumiem. Problemem w tym szablonie jest to , że jest zablokowana jakimś cudem możliwość robienia akapitówemotka. Podejrzewam, że z klasą reprint też nie pomożeszemotka https://github.com/mrterry/latex_files/tree/master/texmf/revtex4-1-tds/doc/latex/revtex/sample/aps?
8 kwi 08:46
Metis: Wiele osób tutaj miało do czynienia z LaTeX'em , ktoś powinien Ci pomóc emotka
8 kwi 09:03
Metis: Napisać możesz jeszcze na matematyka.pl
8 kwi 09:12
g: LATEX nie działa u tych, którzy zaprzedali swoje dusze. . .
8 kwi 11:59
Mariusz: Pisałeś w lateksie ? Co ikony na prezerwatywach ?
8 kwi 13:14
KKrzysiek: Okej, udało mi się okiełznać tego latecha. Co do reprinta, to dopytam się na stacku.
8 kwi 20:12
KKrzysiek: Widzę, że panowie wyżej lubią być hiperpoprawni
8 kwi 20:13
KKrzysiek: @Metis, co do edytora online , to ja go odradzam. Jest on mało efektywny, korzystam z dedykowanego programu na Desktop. Za bardzo szanuję swój czas by wszystko edytować on−line emotka.
8 kwi 20:21
Saizou : Spróbuj zamiast indentfirst użyć \indent przed każdym wcięciem, a jeśli nie chcesz mieć wcięcia to \noindent
8 kwi 20:26
KKrzysiek: @Saizou Myślisz, że tego nie próbowałem . Sprawdzałem identfirst jak i również \ident. Problem występuje w samej klasie z ułożeniem kolumnowym. Rozwiązałem go tworząc nową komendę generującą wcięcie. \setlength{\parindent}{0pt} \newcommand{\forceindent}{\leavevmode{\parindent=1em\indent}}
8 kwi 20:34
Saizou : Może pobierz sobie nakładkę graficzną na tex'a np. Lyx
8 kwi 20:36
KKrzysiek: Dzięki, nie wiedziałem, że coś takiego jest ale raczej nie skorzystam, bo wolę jednak pracować czysto w kodzie.
8 kwi 20:37