matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazenia algebraiczne
kkk:
x
3
+5x
2
−x−5 −−−−−−−−−−−−−−−− = x
2
+4x−5 skróc podane wyrazenie wymierne....
21 sty 19:33
bartek:
(x−1)(x+5)(x+1)
=
=x+1
(x+5)(x−1)
21 sty 20:07