matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz calke
321:
jak obliczyć całke z x
3
/(x
4
+1)
2
7 kwi 17:42
zef:
x
4
=t d/dx 4x
3
=dt/dx 4x
3
dx=dt x
3
dx=dt/4
1
dt
∫
=..
4
(t+1)
2
7 kwi 17:46
321:
dziękuje
7 kwi 17:49
Adamm:
t=x
4
+1 jest lepszym podstawieniem
7 kwi 17:55