matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Gdzie błąd?
masticgum:
Oblicz:
√
2(2−(2
√
2
)
2
+
√
2+(2+2
√
2
)
2
√
2(2−(2
√
2
)
2
+
√
2+(2+2
√
2
)
2
=
√
2
(2−2
√
2
)+
√
2
(2+2
√
2
)=
√
2
(2−2
√
2
+2 +2
√
2
)=
√
2
(4)=4
√
2
w odpowiedziach jest 8
7 kwi 14:40
Adamm:
√
x
2
=|x|
7 kwi 14:55
masticgum:
Już rozumiem, dzięki.
7 kwi 15:01