matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xxxxxx
5-latek:
Do postaci kanonicznej
2−n
1−n
7 kwi 12:20
Jerzy:
Cześć
n − 2
n − 1 − 1
1
=
=
= 1 −
n−1
n − 1
n −1
7 kwi 12:22
5-latek:
Witaj
czyli mam to rozumiec tak
−(2−n)
n−2
=
−(1−n)
n−1
7 kwi 12:25
Jerzy:
Tak.
7 kwi 12:27
5-latek:
OK
7 kwi 12:42