matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Mag:
Rozwiąż równanie: 2
2
x
−
1
+4
x
=24
7 kwi 11:31
Jerzy:
Podstaw: 4
x
= t i warunek: t > 0
7 kwi 11:36
Tadeusz:
2
2x
+2
2x
=24
2
1,5*2
2x
=24 ⇒ 2
2x
=16 ⇒ 2
2x
=2
4
itd
7 kwi 12:17